van Big tot Beenham

4. feb, 2016

Ons Mangalica, Hongaarse Wolvarken, is nu circa 40 weken. In de winter mocht deze in de stal alle ruimte benutten maar de winter was kort. Ze willen en mogen alweer naar buiten. Je kan merken dat ze nu naast het vlees ook een mooie vetlaag opbouwen. De winter is daar een goed tijdstip voor. Elk moment kunnen nu neefjes en of nichtjes ter wereld komen en daar kijken we naar uit. Bent u benieuwd naar dit mooie en heerlijke vlees? U kunt dit binnenkort proeven. Dit kan op de Europa Culinair, waar wij als Kokendeketels.nl voor het land Hongarije plaats mogen nemen. In onze stand wordt oa ook de Mangalica geserveerd. voor meer informatie: www.europaculinair.eu 

13. dec, 2015

Onze big is nu 32 weken. Niet echt een big meer maar een echt wolvarken aan het worden! Er is nu ook een nieuwe beer aanwezig met de bedoeling nieuw bloed in de lijn te zetten en de groep uit te laten breiden. Hierover volgt tzt meer. Ons wolvarkentje gaat de winter in en heeft daarom een warmer plekje gekregen nabij een paardestal. Nu kunnen ze zelf kiezen of ze binnen of buiten de kou op zoeken. Ons wolvarkentje gaat deze kerst doorstaan. Blijf ons volgen want binnenkort weer meer fotoĊ›!

25. aug, 2015

En wat gaat het hard zeg met de krullenbolletjes.

Ze zijn de zomervakantie goed doorgekomen! en inmiddels al boven de 20 KG gegroeid.

Uiteraard met alleen maar goede voeding en dmv eigen wroeten in de tuin.

EN DAARBUITEN! Afgelopen periode zijn ze de omheining doorgebroken en lekker aan de wandel gegaan. Maar waar het goed is komen ze terug!-) En een beetje ondernemen is niet erg, maar het is wel schrikken voor de baas.

Een beetje koeler weer zal trouwens niet erg zijn voor ze, want hoe kouder het wordt des te beter ze eten.

Wat zijn ze toch geweldig he?

22. jul, 2015

en inmiddels 12 weken! volledig zelfstandig kan onze beer de omgeving verkennen. Zelfstandig betekend zonder moedertje lief zelf je voedsel bij elkaar wroeten en soms vechten....immers wie het eerste komt , het eerste maalt. Maar ook heel leuk nieuws! We hebben 2 nieuwe Wolvarkens bij de "gang". Uiteraard eerst een beetje snuffelen maar het zijn puike gasten. Geeft weer een beetje nieuw elant naast de altijd chagrijnige tante!

8. jul, 2015

we zijn nu met de biggen in de 10e week, maar wat was het warm de afgelopen weken. Tijd om verkoeling beter aan te pakken. Schaduw plekje hadden we al genoeg dus zorgt de boer voor een heerlijk koel badje! Met deze temperaturen moet je toch wat doen voor de biggetjes. Gelukkig begint het nu iets koeler te worden en kunnen we verder met groeien. (10 weken en 10 kg is een goed begin toch?)